Omelet met bosuitjes en kaas

Getty Images

Heerlijk vegetarisch!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten.
  • Voeg wat peper toe.
  • Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
  • Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
  • Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.

Dieet info

Vegetarisch

Allergie info

Vrij van gluten. Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Menusuggestie

Lekker met andijviesalade met kruidencroutons en volkorenbrood. Hiervoor heb je nodig...

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum