Oosterse broccolisalade

Getty Images

Makkelijk van tevoren klaar te maken, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 bosuitje
  • Stukje rode peper
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel (riet)suiker
  • 2 theelepels vissaus

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd ze in reepjes.
  2. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten beetgaar.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Snijd het stukje peper in ringetjes.
  5. Maak een dressing van het limoensap met de suiker, de vissaus en de ringetjes peper.
  6. Meng de bosui en de dressing door de goed uitgelekte broccoli en laat de groente koud worden.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram rundertartaar
  • ½ kleine ui
  • ½ bruine boterham
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje limoensap nodig? Snijd de limoen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel limoensap uit een flesje. Een flesje limoensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum