Oosterse Rauwkostsalade

Getty Images

Lekker en gemakkelijk op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram worteltjes
  • 1 bos radijs
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Mespunt kruidenpoeder
  • 1 eetlepel cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
  3. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
  4. Laat de groente uitlekken.
  5. Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
  6. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.
  7. Meng de dressing door de groente.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
90 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum