Getty Images
Lekker en gemakkelijk op tafel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 100 gram taugé
- 100 gram worteltjes
- 1 bos radijs
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels gembersiroop
- 1 eetlepel sesamolie
- Mespunt kruidenpoeder
- 1 eetlepel cashewnoten
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
- Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
- Laat de groente uitlekken.
- Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
- Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.
- Meng de dressing door de groente.
- Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
90 milligram
Bron
- Voedingscentrum