Getty Images
Ultiem restjesrecept van oud brood en overgebleven groente
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 400 g groenten
- Peper & zout
- Minstens 6 sneetjes oud brood
- 3 eieren
- 250 ml room
- 100 g kaas, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit er de ui en knoflook in.
- Bak de groenten kort mee met wat peper en zout. Afhankelijk van de soorten groente kun je er kruiden als basilicum of tijm aan toevoegen. Zet daarna het vuur uit.
- Leg de oude boterhammen op de bodem en tegen de randen van een springvorm. Scheur of snijd de sneetjes brood in de juiste vorm.
- Verdeel de groentemix over de met brood bedekte springvorm.
- Klop de eieren goed los met de room en ongeveer de helft van de kaas en giet het over de groente.
- Strooi tot slot de overgebleven kaas over de vulling en bak de quiche in 30 minuten gaar of tot de vulling gestold is en de bovenkant mooi bruin.
Tip
Test eerst met een beetje water of jouw springvorm waterdicht is. Is dat niet zo, dan kun je de quiche beter in een dichte taartvorm maken.
Dit recept komt uit het boek Lekker koken met restjes van Daisy Scholte.