Ode aan de vergeten groente. De pastinaak geeft deze ovenschotel een lekker zoetige smaak.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram pastinaak
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram tofu
- Paprikapoeder
- ± 200 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
- Verwijder van de pastinaak de uiteinden en schrap de buitenkant eraf. Snijd de pastinaak in plakken.
- Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel margarine zacht.
- Voeg de plakken pastinaak toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder.
- Bak de tofu in de rest van de margarine bruin.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep het pastinaakmengsel in een ovenvaste schaal, schep daarop de tofu en dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er onder de hete grill een bruin korstje op komen.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum