Pepesan

Getty Images

Probeer eens wat nieuws! Een pittig Indonesisch visgerecht. Geschikt voor 2 personen en staat in een half uurtje op tafel. Laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
  • Citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel laos
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten intrekken.
  2. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
  3. Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.
  4. Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
  5. Dep de vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.
  6. Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
440 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum