Getty Images
Een lekker zoete inval. Probeer dit gerecht uit het Midden-Oosten met dadels en rijst! Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 grote (medjool) dadels
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel (gerookt) paprikapoeder
- ½ theelepel kaneel
- 175 gram zilvervliesrijst
- Ca. 3½ dl groentebouillon
- 25 gram amandelen
- 6 takjes peterselie
Bereiding
- Ontpit de dadels en snijd 2 dadels heel fijn.
- Snijd de andere dadels in reepjes en houd ze achter voor garnering.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en verwarm hierin de stukjes dadel, de geraspte sinaasappelschil, het paprikapoeder, de kaneel en wat peper. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar worden.
- Bak de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen. Was de peterselie en knip het klein.
- Meng de peterselie en de reepjes achtergehouden dadels door de rijst. Strooi de amandelen er over.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische roerbakstukjes en broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel olie
- 400 gram broccoli
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum