Getty Images
Een erg lekker en verrassend hoofdgerecht klaar binnen 15-30 minuten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 grote (medjool) dadels
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels olie
- (gerookt) paprikapoeder
- ½ theelepel kaneel
- 150 - 200 gram zilvervliesrijst
- ¼ (groente)bouillontablet
- Handje amandelen
- 500 gram broccoli
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 6 takjes peterselie
Bereiding
- Ontpit de dadels en snijd 2 dadels heel fijn. Snijd de andere dadels in reepjes en houd ze achter voor garnering.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de buitenkant van de schil er af. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een braadpan en verwarm hierin de stukjes dadel, de geraspte sinaasappelschil, ½ theelepel paprikapoeder, de kaneel en wat peper.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg 3 – 4 dl water met het stukje bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar worden
- Hak de amandelen grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Bak de reepjes varkensvlees met wat paprikapoeder in de rest van de olie bruin en gaar.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie, het vlees en de reepjes achtergehouden dadels door de rijst. Strooi de amandelen er over. Geef de broccoli er bij.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
760kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
810 milligram
Bron
- Voedingscentrum