Getty Images
Vandaag staat op het menu: pittige bonensoep met koriander. Ook lekker met volkorenbrood. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 250 gram prei
- 100 gram wortel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 4 dl (groente)bouillon (van tablet)
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 kleine pot witte bonen
- 100 gram kerstomaatjes
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
- Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
- Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
- Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groente 5 minuten.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Voeg de uitgelekte witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
- Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
- Roer op het laatst de koriander door de soep.
- Schep aan tafel de yoghurt op de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
-
4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
30 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum