Pittige paksoi met tempé en zilvervliesrijst

Getty Images

Een vega-licious hoofdgerecht voor 2 personen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 1 paksoi
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

  1. Snijd de tempé in blokjes.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  3. Maak de peper schoon. Snijd 1 helft in dunne ringen en houd apart en snijd de andere helft heel fijn.
  4. Maak van de knoflook met de fijngesneden peper en het citroensap een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
  5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin.
  8. Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee.
  9. Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
  10. Fruit de rest van de ui en de achtergehouden rode peper in de andere lepel olie en meng dit door de rijst.
  11. Vervang eventueel de tempé door tofu.


Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tempé: bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
360 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum