Getty Images
Citroen geeft vis een frisse smaak
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 tomaten
- 0,5 rood pepertje
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram koolvisfilet
- 0,5 citroen
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Pel het sjalotje en was de tomaten en het stukje peper.
- Hak het sjalotje, de tomaten en het stukje peper heel fijn.
- Schenk de margarine in een ovenvaste schaal. Leg de vis er in en schep het mengsel op de vis.
- Snijd de gewassen citroen in parten en schik ze om de vis.
- Laat de vis in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met worteltjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram wortelen
6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum