Preicurry met kikkererwten, rijst en muntyoghurt

Getty Images

Een heerlijke smaakcombinatie

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 8 blaadjes munt
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram prei
  • 2 tomaten
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Ca. 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn. Meng dit met wat peper door de yoghurt.
  3. Schil het stuk gember en rasp het. 
  4. Maak de groente schoon. 
  5. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in stukken van 3 cm en de tomaten in blokjes.
  6. Was de koriander. Snijd de stelen klein en houd de blaadjes apart.
  7. Fruit de ui en de knoflook met de koriandersteeltjes, de gember, de komijn en de kerrie in de olie tot het gaat geuren. 
  8. Voeg de prei en de tomaten toe en stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
  9. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm ze mee met de groente.
  10. Voeg de preicurry en de muntyoghurt bij de rijst.

Ingrediënten over?

Munt: zet verse thee van de munt die je overhoudt. Of wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. 

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum