Getty Images
Probeer eens een preitaart met gehakt! Heerlijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 4 lapjes deeg voor hartige taart
- 600 gram
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 200 gram mager rundergehakt
- paprikapoeder
- 1 ei
- Halve dl halfvolle melk
- 1 eetlepel bloem
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C. Laat de lapjes deeg ontdooien.
- Maak de prei en de tomaten schoon. Snijd de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het gehakt gaar en rul. Voeg de prei en tomaat toe en bak dit in een paar minuten net gaar. Maak het mengsel op smaak met peper en royaal paprikapoeder.
- Neem de pan van het vuur.
- Klop het ei los met de melk en roer de bloem er door. Meng dit door het gehaktmengsel.
- Bekleed een ingevette ovenvaste schaal of kleine springvorm met het deeg en schep het mengsel erin.
- Bak de gehakttaart in de hete oven in 30 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
8 gram
Zout
1070 milligram
Bron
- Voedingscentrum