Getty Images
Een heerlijk hoofdgerecht geschikt voor 2 personen. Het gerecht staat in een klein halfuurtje op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 ui
- 150 gram quinoa
- 1/4 bouillontablet
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel venkelzaad
- 150 gram varkensvleesreepjes
- Paprikapoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de ui klein.
- Was de quinoa in een zeef. Breng 3 dl water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
- Fruit de ui en het venkelzaad in 1 eetlepel olie zacht. Roerbak de venkel een paar minuten mee. Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
- Bak de vleesreepjes in de andere lepel olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
- Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente. Geef de quinoa en het vlees er apart bij of meng het door elkaar.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1010 milligram
Bron
- Voedingscentrum