Quinoa met lentegroente en reepjes varkensvlees

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht geschikt voor 2 personen. Het gerecht staat in een klein halfuurtje op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 150 gram quinoa
  • 1/4 bouillontablet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen.
  3. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de ui klein.
  4. Was de quinoa in een zeef. Breng 3 dl water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
  5. Fruit de ui en het venkelzaad in 1 eetlepel olie zacht. Roerbak de venkel een paar minuten mee. Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
  6. Bak de vleesreepjes in de andere lepel olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
  7. Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente. Geef de quinoa en het vlees er apart bij of meng het door elkaar.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

 

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1010 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum