Getty Images
Een recept met raapsteeltjes, hazelnoten en winterwortel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 bosjes raapstelen
- 1 kleine winterwortel
- 1 eetlepel hazelnoten
- 1 limoen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
- Schrap de wortel en rasp hem grof.
- Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, 1 eetlepel water, de honing en de olie.
- Snijd de raapstelen wat kleiner en meng er de geraspte wortel en de dressing door. Strooi er de hazelnoten over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes kalkoenfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram kalkoenfilet
- 1½ eetlepel olie
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Hazelnoten: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum