Ravioli met kerstomaatjessaus

Getty Images

Ook lekker met rucola

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 300 gram kerstomaatjes
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 dunne prei of 5 bosuitjes
  • 150 gram tofu
  • 4 vellen (koelverse) volkoren lasagnevellen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de tomaatjes. 
  2. Smoor de tomaatjes met 1 eetlepel van de olie, de balsamico-azijn en wat peper in ca. 10 minuten zacht.
  3. Maak de prei of bosuitjes schoon en snijd dit in dunne ringen.
  4. Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en wat paprikapoeder.
  5. Kook de lasagne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Bak de prei of de bosuitjes in de overgebleven olie zacht.
  7. Bak de tofureepjes en het uitgeperste teentje knoflook even mee.
  8. Maak het mengsel op smaak met peper.
  9. Roer de tomaatjes goed door tot een dikke saus is ontstaan. Roer er de in reepjes geknipte basilicum door.
  10. Leg op borden de vellen lasagne en schep er wat van het mengsel op.
  11. Vouw de lasagne dicht. Garneer met de kerstomaatjessaus.

Ingrediënten over?

Verse pasta is beperkt houdbaar in de koelkast. Let daarbij op de datum op de verpakking.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum