Getty Images
Zo lekker kan een eenvoudige combinatie zijn.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel olie
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de olie.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
- Bak de gare rijst even mee.
- Roer voor het serveren de geraspte kaas door de rijst.
Menusuggestie
Lekker met hamlapje en koolrabi.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 hamlapjes
- 1 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram koolrabi
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum