Getty Images
Gegrilde garnalen smaken goed bij de rijst met knoflook, tomaat en chilipoeder voor een beetje pit.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ visbouillontablet met minder zout
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 200 gram grote garnalen, (diepvries) ontdooid
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar met het bouillontablet.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook in een braadpan zacht in de olie.
- Roer de tomaat en het chilipoeder er door en bak alles nog 2 minuten.
- Bak de gare rijst even mee.
- Verwarm een grillpan of grill en rooster de garnalen in 3-4 minuten gaar.
- Schep de garnalen op de rijst.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Garnalen: garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
4 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2500 milligram
Bron
- Voedingscentrum