Rijst met gerookte zalm en broccoli

Getty Images

Gerookte zalm kun je op oneindig veel manieren verwerken in een warme of koude maaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • Dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar.
  4. Snijd de zalm in reepjes.
  5. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
  6. Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie.
  7. Bak de gare rijst even mee en roer de zalmreepjes, de broccoli, de groene ringetjes van het bosuitje en wat dille door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Extra informatie

Allergie info: voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm: gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum