Getty Images
Gerookt paprikapoeder als smaakmaker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 100 gram zilvervliesrijst
- ¼ groentebouillontablet
- 250 gram broccoli
- 100 gram wortelen
- 3 tomaten
- 1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn. Schenk er 2½ dl water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in 15 – 20 minuten gaar.
- Maak de groente schoon. Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes. Snijd de worteltje in plakken en de tomaten in stukjes.
- Kook de broccoli en worteltjes in een bodempje water net gaar.
- Spoel de kikkererwten onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1370 milligram
Bron
- Voedingscentrum