Rooster de courgette voor extra veel smaak.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 2 eetlepels (olijf)olie
- ½ teentje knoflook
- 2 tomaten
- 5 olijven zonder pit
- 4 takjes peterselie, selderij of 10 sprieten bieslook
- ca. 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 blikje tonijn in water
Bereiding
1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de groente schoon.
3. Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
4. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
5. Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
6. Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
7. Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
8. Snijd de tomaten in stukjes.
9. Halveer de olijven.
10. Was de kruiden en knip ze klein.
11. Maak van de rest van de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
12. Meng de sperzieboontjes, de bleekselderij, de tomaten, de olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
13. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de vis door de salade en maak hem op smaak met peper.
14. Garneer de salade met de courgettelinten.