Getty Images
Een heerlijke kool met vijgen, laat het u smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
- 4 gedroogde vijgen
- 4 kruidnagels
- 4 jeneverbessen
- Kaneel
- Azijn
- Ca 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Maak de rode kool schoon en schaaf hem in dunne slierten.
- Verwijder van de vijgen het steeltje en snijd de vijgen in vieren.
- Breng de rode kool met de vijgen en de specerijen in weinig water aan de kook.
- Kook de kook in ca. 25 minuten gaar.
- Maak de kool op smaak met azijn en een beetje suiker.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum