Getty Images
Een recept met doperwtjes om heerlijk van te genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels kookroom
- 400 gram doperwtjes uit de diepvries
- 6 blaadjes munt
Bereiding
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
- Fruit de uienringetjes zacht in de margarine.
- Voeg de kookroom en de doperwten met een lepel water toe en stoof ze in een paar minuten beetgaar.
- Snijd de munt klein.
- Maak het gerecht op smaak met de munt en wat peper.
Menusuggestie
Lekker met een schnitzel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
2 ongepaneerde schnitzels
1 eetlepel vloeibare margarine
6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
250kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum