Getty Images
Een heerlijk frisse salade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ perssinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1 zakje (75 gram) rucolasla
- 250 gram champignons
- 250 gram kerstomaatjes
- 10 blaadjes basilicum
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
- Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken.
- Snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
- Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
- Bak de reepjes varkensvlees in de hete margarine met wat peper in een paar minuten bruin en gaar. Bak de champignons kort mee.
- Meng de dressing, de basilicum en de tomaatjes door de rucola.
- Geef de salade en de rijst bij het vlees.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum