Rundersaucijs met boontjes

Getty Images

Peulen in the picture.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 rundersaucijsjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 bosuitjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram (kastanje)champignons
  • 1 blik flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes

Bereiding

  1. Bak de saucijzen in 1 eetlepel margarine in 20 minuten gaar en bruin.
  2. Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
  3. Fruit de ringen bosui in de rest van de margarine zacht.
  4. Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 8 minuten.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Doe de uitgelekte flageolets, de tomatenblokjes met sap en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.
  7. Leg de saucijzen erop.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
 

Voedingswaarden

Energie 
625kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum