Getty Images
Peulen in the picture.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 rundersaucijsjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 bosuitjes
- 400 gram sperziebonen
- 150 gram (kastanje)champignons
- 1 blik flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes
Bereiding
- Bak de saucijzen in 1 eetlepel margarine in 20 minuten gaar en bruin.
- Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
- Fruit de ringen bosui in de rest van de margarine zacht.
- Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 8 minuten.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Doe de uitgelekte flageolets, de tomatenblokjes met sap en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.
- Leg de saucijzen erop.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum