Getty Images
Een lekkere, verrassende vervanger voor gewone rijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- ½ envelopje saffraandraadjes
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 175-200 gram basmatirijst
- 2 eetlepels rozijnen
Bereiding
- Laat 3 eetlepels water heet worden en roer hier de draadjes saffraan door. Laat dit een paar minuten staan.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie zacht.
- Voeg de rijst en het water met de saffraan toe en roer dit door elkaar.
- Giet er zoveel water bij dat er een vingerkootje water boven de rijst staat.
- Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de rozijnen en leg ze de laatste minuten van de kooktijd op de rijst.
- Schep de rozijnen door de rijst.
Menusuggestie
Lekker met een omelet en sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig...
Luchtige kruidenomelet
400 gram sperziebonen
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
2 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum