Getty Images
Dit saladerecept staat binnen een handomdraai op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram gare rode bieten
- 1 kleine appel
- 1 - 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
- 1 zakje (rucola)sla (30 gram)
Bereiding
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
- Meng de yoghurt met de mierikswortel.
- Verdeel de sla over een schaal en schep het bieten-appelmengsel er op. Schep de mieriksworteldressing er over.
Menusuggestie
Lekker met rundergehakt en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Yoghurt: gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Voedingswaarden
Energie
105kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum