Getty Images
Op deze manier wordt het vlees lekker mals.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel maïzena
- 3 takjes peterselie
Bereiding
- Boen de limoen schoon en rasp een gedeelte van de schil. Pers de limoen uit.
- Bestrooi de schnitzels met peper.
- Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Meng de maïzena met 100 ml water aan, giet het met de geraspte schil en het sap van de limoen in de pan en roer het aanbaksel los.
- Breng de jus even aan de kook.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie er over.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijboontjes
- 6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Peterselie: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum