Getty Images
Vandaag staat op het menu: Schorseneren-ovenschotel van Merle. Een heerlijk gerecht uit de oven. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram schorseneren
- Azijn
- 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
- 25 gram walnoten
- 2 eieren
- 100 gram halfvolle kwark
- Tijm
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Boen het zand van de schorseneren.
- Schil de schorseneren met een dunschiller.
- Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de kwark. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Ingrediënten over?
Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum