Getty Images
Een stamppot gerecht met lekker veel smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram knolselderij
- 3 stengels bleekselderij
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- 1 theelepel mosterd
- Paar blaadjes van de bleekselderij of bladselderij
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Maak het stuk knolselderij schoon en snijd het in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Kook de aardappelen met de knolselderij en de bleekselderij in weinig water gaar.
- Breek de walnoten grof.
- Maak van de aardappelen en groente met hete melk en de mosterd een smeuïge puree.
- Snijd het selderijblad klein en meng het door de stamppot.
- Strooi de walnoten er over.
Menusuggestie
Lekker met walnoten.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum