Getty Images
Oranje zoete aardappel zit vol bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.
Aantal personen
4-6
Bereidingsduur
40 minuten
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 400 gram oranje zoete aardappelen, geschild
- 150 gram rode linzen
- 1 liter groentebouillon
- 1 (biologische) sinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Handje verse koriander
Bereiding
- Snipper de ui en snij de zoete aardappelen in stukken.
- Kook de ui met de zoete aardappelen en linzen in 20 minuten gaar in de bouillon.
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Roer de helft van de sinaasappelrasp en al het sinaasappelsap door de soep.
- Warm de soep goed door en maak op smaak met zout en peper.
- Pers ondertussen het teentje knoflook boven de yoghurt uit en roer dit erdoor.
- Hak de koriander fijn en meng met de rest van de sinaasappelrasp.
- Serveer de soep in kommen, garneer met een lepeltje knoflookyoghurt en strooi er wat koriander-sinaasappelrasp over.
Bron
- Plus Magazine