Spaanse bonenschotel van Herman

Getty Images

Lekker met een salade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 (piri piri) pepertje
  • Oregano
  • 1 blik zwarte of rode kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
  4. Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
  5. Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
  6. Voeg de tomatenblokjes, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
  7. Laat de bonen uitlekken, spoel ze af en warm ze mee in de saus.
  8. Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.

Menusuggestie

Lekker met sla met radijs en gegrilde paprika

Hiervoor heb je nodig...

  • sla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Ingrediënten over?

Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum