Getty Images
Dit recept met ei en brood is handig voor als je weinig in huis hebt. Je kunt ook groenterestjes gebruiken in plaats van de roerbakmix.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ spaanse peper
- 2 eetlepels olie
- 1 zak ratatouille roerbakmix (400 gram)
- Gerookt paprikapoeder
- 8 sprieten bieslook
- 4 eieren
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
- 6 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
- Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met de reepjes peper kort.
- Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder.
- Was het bieslook en knip dit klein.
- Maak in de groente 4 holletjes en breek hierin de eieren.
- Strooi het bieslook over de eieren en strooi de kaas er over.
- Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
- Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes en geef het er bij.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1900 milligram
Bron
- Voedingscentrum