Serveer de malse kip met aardappels en snijbonen.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram champignons
- 1 stengel bleekselderij
- 2 kippenbouten
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 5 olijven
- 125 ml kippenbouillon met minder zout
- 6 aardappelen
- 400 gram snijbonen
Bereiding
1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
5. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
6. Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
7. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
8. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
9. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
10. Bak de rest van de champignons in de andere lepel margarine en meng ze door de snijbonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum