Getty Images
Spaghetti met ansjovis en tomatensaus. Wat heb ik nodig en hoe maak ik het?
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud bruinbrood
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 ansjovisfiletjes (blik)
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gedroogd pepertje
- Citroen (alleen schil)
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Snijd de ansjovisjes in stukjes.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Fruit de prei en de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje er boven.
- Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
- Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
- Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
- Strooi het broodkruim er over.
Menusuggestie
Lekker met reepjes gebakken varkensvlees en komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 komkommer
- bieslook
- azijn
Ingrediënten over?
Ansjovis: ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum