Getty Images
Lekker Italië!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 wortels
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram rundertartaar
- 1 blik gepelde tomaten zonder zout
- Een halve gedroogd pepertje
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum
- Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de tartaar gaar en rul.
- Fruit de groente 5 minuten mee.
- Voeg de tomaten met het vocht toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
- Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
610 milligram
Bron
- Voedingscentrum