Spaghetti met Bolognesesaus

Getty Images

Lekker Italië!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 wortels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 blik gepelde tomaten zonder zout
  • Een halve gedroogd pepertje
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin de tartaar gaar en rul.
  4. Fruit de groente 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten met het vocht toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
  8. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
610 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum