Getty Images
Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 blik tonijn in water
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de sjalot zacht in de olie.
- Voeg de doperwtjes toe met een beetje water en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
- Meng er de tonijn door.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de peterselie door.
- Strooi er aan tafel de kaas over.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met paprika.
Hiervoor heb je nodig...
- kropsla
- 1 rode paprika
- 1 ei
- 1 eetlepels slasaus 25% olie
- azijn
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum