Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Getty Images

Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 blik tonijn in water
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
  3. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Fruit de sjalot zacht in de olie.
  5. Voeg de doperwtjes toe met een beetje water en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
  6. Meng er de tonijn door.
  7. Was de peterselie en knip het klein.
  8. Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de peterselie door.
  9. Strooi er aan tafel de kaas over.

Menusuggestie

Lekker met kropsla met paprika.

Hiervoor heb je nodig...

  • kropsla
  • 1 rode paprika
  • 1 ei
  • 1 eetlepels slasaus 25% olie
  • azijn

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum