Getty Images
Italië in eigen keuken! Ook lekker met een komkommersalade!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of kleine ui
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 teentje knoflook
- 150 gram vegetarisch gehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 eetlepel pesto
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de olijven in vieren.
- Verwarm de olie in een pan met een anti-aanbakbodem en fruit hierin de ui.
- Pers de knoflook er boven uit.
- Bak het vegetarische gehakt mee.
- Voeg de tomaten met het vocht en de olijven toe en laat de saus, met de deksel op de pan, 15 minuten zacht koken.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de pesto en wat peper door de saus.
- Giet de spaghetti af en hussel de saus er door.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- 1 eetlepel bieslook
- azijn
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
3250 milligram
Bron
- Voedingscentrum