Spaghetti met pittige paprika en walnoten

Getty Images

Vandaag staat op het menu: spaghetti met pittige paprika en walnoten. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 kleuren paprika's
  • 150 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 50 gram gepelde walnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de verse paprika’s in smalle repen. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  3. Voeg de paprika’s toe en verkruimel het pepertje er boven. Laat dit 10 minuten zacht sudderen.
  4. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Giet de spaghetti af en vang 50 ml kookwater op.
  7. Meng de spaghetti door het paprikamengsel en voeg wat kookwater toe. Warm dit goed door en schep er op het laatst de walnoten door.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum