Getty Images
Deze Italiaan lust iedereen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ gedroogd pepertje
- 150 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+, oud
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij 10 minuten zacht in de olie.
- Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en geef de geraspte kaas erbij.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet en kropsla.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- kropsla
- 1 eetlepel slasaus 25 % olie
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum