Getty Images
Hou je van een gerecht met spinazie? Dan moet je zeker deze salade eens proberen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ei
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 1 bosuitje
- 1 perssinaasappel
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 sneetje volkoren of bruinbrood
- 200 gram spinazie
Bereiding
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
- Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water en laat ze afkoelen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
- Pers de sinaasappel uit.
- Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
- Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
- Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
- Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
- Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.
Menusuggestie
Lekker met een karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Spinazie: eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum