Spinaziesalade met croutons

Getty Images

Hou je van een gerecht met spinazie? Dan moet je zeker deze salade eens proberen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • 1 perssinaasappel
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje volkoren of bruinbrood
  • 200 gram spinazie

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
  2. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water en laat ze afkoelen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  4. Pers de sinaasappel uit.
  5. Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
  6. Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
  7. Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in. Snijd het brood in blokjes. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
  8. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  9. Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
  10. Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Spinazie: eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.



 

Voedingswaarden

Energie 
230kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum