Stamppot met wintergroente en shoarmavlees

Getty Images

Een heerlijke variant op de bekende stamppot.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 400 gram spruitjes
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • Shoarmakruiden zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  4. Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
  5. Bak het vlees met shoarmakruiden in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  6. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje nootmuskaat een puree van.
  7. Meng er de groente door en schep het shoarmavlees er op.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum