Stamppot spruitjes met vleesreepjes

Getty Images

Maak het met tofu voor een vega-variant.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Ca. 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel curryketchup

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  3. Snijd het vlees in smalle repen.
  4. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  5. Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
  6. Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
  7. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
  8. Roer de curryketchup door het vlees en warm dit even mee.
  9. Schep het vleesmengsel op de stamppot.

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum