Getty Images
Met verse kruiden tjokvol vitamines
Aantal personen
4
Bereidingsduur
35 minuten
Ingrediënten
- 300 gram berglinzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 plakken parmaham
- 4 stukken zeeduivelfilet (150 gram per stuk)
- Sap van 1 kleine citroen
- Bosje verse peterselie
- Bosje verse bieslook
- 300 gram verse spinazie
- 100 ml zure room
- Peper, zout
Bereiding
- Kook de linzen samen met een halve ui en 1 teentje knoflook in ruim water in 25 minuten gaar.
- Snipper de rest van de ui en de knoflook, verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook heel zachtjes enkele minuten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °Celsius.
- Leg de plakken parmaham op een keukenplank. Plaats midden op elke plak ham een stuk zeeduivelfilet en bestrooi de vis met peper. Rol de ham om de vis heen.
- Leg de visfilets in een ingevette ovenschaal of op een bakblik, zet die in het midden van de oven en laat de vis in 15 minuten gaar worden en de parmaham knapperig.
- Giet de linzen af. Schep de zachte ui en knoflook met de olie en het citroensap door de linzen.
- Hak de peterselie en bieslook fijn en schep deze samen met de spinazie door de linzen. Verwarm tot de spinazie iets begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg een flinke schep van de linzen op een verwarmd bord.
- Roer de zure room los met wat peper en zout. Verdeel de room over de linzen en leg de gebakken vis er midden op. Direct serveren.
Bron
- Plus Magazine