Getty Images
Zinderend Oosters tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram volkoren bulgur
- 1 kleine ui
- ½ bosje koriander
- 150 gram mager rundergehakt
- ½ komkommer
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 groene paprika
- Bladen ijsbergsla
- 10 sprieten bieslook
- 8 takjes peterselie
- Citroensap
- Ras el hanout of paprikapoeder
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 cm boven de bulgur staat. Kook de bulgur in 10 - 15 minuten gaar.
- Pel de ui en rasp hem.
- Was de koriander en hak wat steeltjes klein.
- Maak het gehakt aan met de geraspte ui en wat koriander. Vorm er 4 rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven
- Was de halve komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zachte deel met zaad en snijd de helften in smalle boogjes.
- Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
- Was de slablade. Rol een paar op en snijd ze in smalle reepjes.
- Was de kruiden en snijd ze klein.
- Roer de bulgur met een vork los en laat afkoelen. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
- Maak de salade op smaak met citroensap en wat ras el hanout of peper en wat paprikapoeder.
- Leg de rest van de slabladen op een schaal en schep de salade er op.
- Rooster de gehaktspiesjes in een grillpan of onder de grill in 5 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de tabouleh.
Voedingswaarden
Energie
635kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
460 milligram
Bron
- Voedingscentrum