Thais gebakken rijst met ei

Getty Images

Lekker met een frisse komkommersalade van komkommer, azijn en bieslook.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 175 gram zilvervliesrijst
  • 1 (rode) ui
  • 1 prei
  • Halve spaanse peper
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram peultjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eieren
  • 6 takjes koriander

Bereiding

1. Kook de rijst gaar.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.
4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. 
5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
6. Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes toe en roerbak de groente enkele minuten.
7. Schuif de groente aan de kant en bak de gare rijst in de olie.
8. Schep de groente door de rijst en maak dit op smaak met wat ketjap.
9. Schuif de rijst aan de kant en breek de eieren in het midden. Druppel er wat ketjap bij en roerbak de eieren gaar.
10. Strooi er kleingesneden koriander over.
 

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade.
 
Hiervoor heb je nodig...
  • 1 kleine komkommer 
  • bieslook 
  • azijn 

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
 

Ingrediënten over?

Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

 

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
920 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum