Thaise mie met paddenstoelen en tofu

Getty Images

Lekker anders!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren mie
  • 150 gram tofu
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Maak de ui, de paddenstoelen en de paksoi schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de paddenstoelen in plakjes en repen en de paksoi in repen.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Bak de currypasta en de tofu kort mee.
  7. Roerbak de paddenstoelen en de paksoi mee.
  8. Schep de goed uitgelekte mie er door en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met wat ketjap.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden

Energie 
505kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum