Getty Images
Lekker anders!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren mie
- 150 gram tofu
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel groene currypasta
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Maak de ui, de paddenstoelen en de paksoi schoon.
- Snijd de ui in snippers, de paddenstoelen in plakjes en repen en de paksoi in repen.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de currypasta en de tofu kort mee.
- Roerbak de paddenstoelen en de paksoi mee.
- Schep de goed uitgelekte mie er door en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met wat ketjap.
Ingrediënten over?
Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum