Getty Images
Een lekkere en snelle salade voor tussendoor!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pindakaas zonder zout
- 2 eetlepels kokosmelk
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
- Citroensap
- 1 theelepel vissaus
- Stukje witte kool
- 1 wortel (ca. 50 gram)
- Stukje komkommer
- 2 slabladen
- 1 eetlepel pinda's, ongezouten
Bereiding
- Maak een sausje van de pindakaas met de kokosmelk, de yoghurt, wat citroensap en een beetje vissaus.
- Maak de groente schoon. Schaaf de kool in fijne reepjes. Rasp de wortel en de komkommer grof.
- Meng alles door elkaar.
- Plaats de gewassen slabladen op borden en vul ze met de salade.
- Hak de pinda's grof en strooi ze er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kaneelkip uit de oven, Chinese kool en (zoete) aardappel.
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
180kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum