Getty Images
Voor een pittig avondje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras of ½ theelepel gemalen citroengras (sereh)
- ½ spaanse peper
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 150 gram tempé
- Ca. ½ eetlepel limoensap
- Bloem
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Pel de sjalot en de knoflook.
- Verwijder van het citroengras het buitenste blad.
- Haal de pitjes uit de peper.
- Schil het stukje gember.
- Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel. Voeg wat limoensap toe en pureer dit met elkaar.
- Voeg eventueel wat bloem toe. Vorm er 4 schijven van.
- Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine chinese kool
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 bosuitje
- 6 takjes bladselderij
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tempé: bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
5 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum