Getty Images
Heerlijk gekruide vis! Lekker met snijboontjes en couscous.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 8 takjes koriander
- 2 takjes munt
- 2 teentjes knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- Handje (25 gram) gepelde amandelen
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- 2 tilapiafilets
- 1 (rode) ui
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 blik gepelde tomaten
Bereiding
- Was de kruiden.
- Maak de knoflook schoon.
- Pureer de helft van de koriander, alle munt, 1 teentje knoflook, het chilipepertje, de amandelen, het citroensap en 2 eetlepels van de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Bestrijk de stukken vis hiermee.
- Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met het komijnzaad in de overgebleven lepel olie glazig.
- Pers het andere teentje knoflook er boven uit. Voeg de tomaten en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
- Leg de vis met de chermoula in de saus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
- Strooi de rest van de klein geknipte koriander er over.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en couscous.
Hiervoor heb je nodig...
- 300 gram snijbonen
- 8 opscheplepels couscous
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum