Tilapia met amandelchermoula en tomatensaus

Getty Images

Heerlijk gekruide vis! Lekker met snijboontjes en couscous.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 8 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • Handje (25 gram) gepelde amandelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 2 tilapiafilets
  • 1 (rode) ui
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 blik gepelde tomaten

Bereiding

  1. Was de kruiden.
  2. Maak de knoflook schoon.
  3. Pureer de helft van de koriander, alle munt, 1 teentje knoflook, het chilipepertje, de amandelen, het citroensap en 2 eetlepels van de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  4. Bestrijk de stukken vis hiermee.
  5. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  6. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  7. Fruit de ui met het komijnzaad in de overgebleven lepel olie glazig.
  8. Pers het andere teentje knoflook er boven uit. Voeg de tomaten en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  9. Leg de vis met de chermoula in de saus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
  10. Strooi de rest van de klein geknipte koriander er over.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en couscous.

Hiervoor heb je nodig...

  • 300 gram snijbonen
  • 8 opscheplepels couscous

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum